Evenemang 2019

Juni

29 juni – Göran Söllscher

Musik i Tagaborg
29 juni, kl. 19:00


Ingen har betytt lika mycket för den professionella klassiska gitarren i Sverige som Göran Söllscher. Han är dessutom en av våra internationellt absolut mest framstående solister.

Göran Söllscher vann franska radions gitarrtävling 1978 och året efter fick han ett exklusivt kontrakt med det prestigefyllda skivbolaget Deutsche Grammophon. Sedan dess tillhör han det allra yppersta skiktet av klassiska gitarrister i världen.

Han är sedan 1993 professor vid Musikhögskolan i Malmö men han hinner också med ett stort antal konserter världen
över, inte minst i Japan där han ofta turnerar.

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.

 

 


Juli

5 juli – Andreas Brantelid & Bengt Forsberg

Musik i Tagaborg
5 juli, kl. 19:00


Cellisten Andreas Brantelid är idag en av de mest eftertraktade solisterna från Skandinavien, och har världen över fått översvallande recensioner för sina tankeväckande tolkningar, sin högst personligt färgade klang, och inte minst med sin engagerande personlighet.

Andreas Brantelid har framträtt över hela världen, med framstående orkestrar och dirigenter. Som exempel kan nämnas orkestrar som London Philharmonic, BBC Symphony, Netherlands Radio Philharmonic, Seattle Symphony Orchestra, Orchestre des Champs-Elysées och Scottish Chamber Orchestra.

Andreas ackompanjeras av pianisten Bengt Forsberg, som under de senaste decennierna har intagit något av en särställning inom svenskt musikliv. Bengt Forsberg är en mycket uppskattad och flitigt engagerad kammarmusiker. Han samarbetar regelbundet med bland andra mezzosopranen Anne Sofie von Otter och violinisten Nils-Erik Sparf. Bengt engageras ofta också som solist och har framträtt med samtliga större svenska symfoniorkestrar.

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.


13 juli – Essens:1

Musik i Tagaborg
13 juli, kl. 19:00


essens:1 är en duo med Ian Peaston på elfiol och Per Johansson på elklarinett. Genom att koppla upp sina klassiska instrument till datorer och styra effekter med hjälp av sina pedaler loopar de ihop tusentals fantastiska ljud från ett hisnande urval av genrer — och allt sker helt och hållet live!

Genom deras nyskapande kombination av pop-, folk-, film-, klassisk och nyskriven musik får lyssnare i alla åldrar njuta av essensen av bra musik oavsett genre.
 
essens:1
Fiol och klarinett. Datorer och pedaler.

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.


14 juli – Peter och Vargen (barnföreställning)

Musik i Tagaborg
14 juli, kl. 15:00 (fri entré för barn!)


Den klassiska musiksagan av Sergej Prokofjev presenteras i ett lättillgängligt format med en otraditionell blåsarkvintett som spelar och berättar med stor musikalisk inlevelse.

Medverkar gör också den lilla fågeln, ankan, katten och stränge farfar. De fem musikerna passar även på att presentera sina utrotningshotade blåsinstrument på ett lättsamt och roligt sätt. En spännande berättelse med musik som tilltalar liten som stor. 

Medverkande:

Lovisa Stenberg, tvärflöjt
Britta Holger, oboe
Fredrik Stenberg, klarinett
Johanna Hedlund, horn
Emanuel Johansson, fagott

Presenteras i samarbete med:

Fika och varmkorv går att köpa på plats.


19 juli – Jan Lundgren Trio

Musik i Tagaborg
19 juli, kl. 19:00


Jan Lundgren Trio – Jan Lundgren, Mattias Svensson & Zoltán Csörsz

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus och han har spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren., Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker såsom Richard Galliano och Paolo Fresu. Under de senaste åren har Jan arbetat med trombonisten Nils Landgren.

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.


20 juli – Malin Christensson & Kleimankvartetten

Musik i Tagaborg
20 juli, kl. 19:00


Sopranen ​Malin Christensson​​ har prisats för sin klara höga sopran och en melodisk rörlighet som är särskilt framträdande i hennes koloraturer. Malin studerade vid Royal College of Music i London och har nu hela varlden som arbetsfält. Malin har framträtt med bland andra Los Angeles filharmoniska orkester dirigerad av Gustavo Dudamel, i Lissabon, Aix-en-Provence, Santiago di Chile, Baden-Baden, vid Salzburgfestivalen, Houston Grand Opera, Drottningholms Slottsteater, Glyndebourne, Warszawa, ROH Covent Garden, Stockholm och Carnegie Hall i New York. Hon framträder regelbundet med alla Sveriges symfoniorkestrar.

Kleimankvartetten startades 2016 av violinisten Björn Kleiman och är en internationell flexibel ensemble som framträder i olika konstellationer såsom klarinettkvartett, pianokvartett och stråkensemble.

Program:

Joseph Haydn
Stråkkvartett op 76 nr 4, “Sunrise”

Allegro con spirito
Adagio
Menuet – trio
Finale: Allegro ma non troppo

John W. Duartev
ur Five Quiet Songs, Op. 37

An Epitaph
Omar’s Lament

Benjamin Britten

Waltz ur Three Divertimenti (1936)

P A U S

Georg Friedrich Händel

Hornpipe ur Water Music
Ur Neun Deutsche Arien
Das zitternde Glänzen der spielenden Wellen
Meine Seele hört im Sehen
Flammende Rose, Zierde der Erden

Lars Erik Larsson
Ur Intima miniatyrer

Adagio
Allegro moderato

Nils Lindberg

Shall I Compare Thee to a Summer’s Day

George Harrison

Here Comes The Sun

George Gershwin

Summertime


Björn Kleiman, violin I

Anna Sundborg, violin II

Anna Cooper, viola

Lily Beatrice Cooper, cello

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.


Augusti

3 augusti – Tomas Franck Quartet

Musik i Tagaborg
3 augusti, kl. 19:00


Tomas Franck är en av våra stora tenorsaxofonister och är erkänd av de allra största jazzmusikerna. Tomas Franck, med sitt enastående och kreativt anlagda spel, inspireras genom traditionen av bland andra Dexter Gordon, Sonny Rollins och John Coltrane, samtidigt som han helt och hållet har sin egen röst.

Ikväll framträder han med sin egen kvartett.

Tomas Franck – tenorsax
Ben Besiakov
– piano
Daniel Franck
– bas
Jeppe Gram
 – trummor

Gräddhyllan Lantcafé serverar i paus. Förbeställ gärna för att slippa stå i kö.