Om Musik i Tagaborg

Musik i Tagaborg startades på initiativ av Tobias Broström och drivs av Tobias, hans fru Magdalena Prahl Broström och hans föräldrar, Rune och Ingegerd Broström. Tobias bor och verkar i Malmö men har sina rötter i just Norra Haghult där hans pappa hade sin uppväxt.

Tobias Broström är tonsättare som främst skriver musik för symfoniorkestrar. Han jobbar regelbundet med både svenska och utländska orkestrar med beställningsverk. Genom sitt yrke har han ett stort kontaktnät med framstående solister och kammarmusiker och många av dem kommer publiken att få möta i Tagaborg.

Hösten 2014 köptes gården, belägen knappt 6 km norr om Markaryd, i sydvästra Småland. Målet var redan då att bygga om ladan för konsertverksamhet och under sommaren 2017 klingade de första tonerna i det natursköna Norra Haghult.

Visionen är skapa en musikscen av nationellt intresse men också att skapa en mötesplats för de boende i och kring Markaryd. Vi som driver Musik i Tagaborg kommer att fokusera på kammarmusiken – klassisk, modern, eller gränsöverskridande. Vi hoppas också på att externa parter vill vara med och producera konserter, opera, föreläsningar eller andra event.

På somrarna driver Rune och Ingegerd närliggande Sliteborg Bed & Breakfast, ett idealiskt artist- och besökandeboende under konsertveckorna.

Musik i Tagaborg medfinansieras av EU:s landsbygdsfond tack vare ett projektbidrag från Leader Linné Småland. Tack vare detta så gjordes satsningen möjlig tidigare än väntat och nu, kommande sommar, går drömmen i uppfyllelse då vi slår upp portarna för konserter med musiker i världsklass.

EU-kommissionens webbplats för jordbruk och landsbygdsutveckling.


Prenumera på vårt nyhetsbrev: